KAPCSOLAT

Bejelentkezés minden esetben szükséges.​

Tel:+36 20 399-6625​

edina.gora(kukac)gmail.com

  • Instagram

Székhely:
Calle Añagua 8. 38400 Puerto de la Cruz  
Santa Cruz de Tenerife, España/Spain

Adószám/NIE: Y7222566M


Nyilvántartási szám: 44489980
MESZK tagsági szám: 3130385
ENKK működési nyilvántartási szám: 50747
Adatkezelés nyilv. szám: NAIH-140384/2018

Bankszámlaszám: 
ES88 2100 6744 1702 0007 8868
BIC/SWIFT kód: CAIXESBBXXX

© 2019 by Edina Góra - Az oldalon található minden tartalom jogvédelem alatt áll.

NINGCSING CSIKUNG

GYAKORLATOK

Mielőtt bemutatnék a jellegzetes Ningcsing gyakorlatokból néhányat, fontosnak tartok egy kis bevezetőt, hogy lásd, milyen hatások és célok mentén történik a gyakorlás.

1. LÉPÉS: TESTÜNK ÁLLAPOTÁNAK JAVÍTÁSA ÉS ERŐSÍTÉSE

A Ningcsing csikung jellegzetessége a gerinc teljes szakaszának és a törzs izmainak alapos átdolgozása lassú csavaró és hullámmozgásokkal. Rendszeres gyakorlás mellett a Ningcsing csikung rugalmassá teszi a gerincet, erősíti a hasfal és a törzs izmait, valamint edzi a karokat vállakat és a combokat. A Ningcsing csikung gyakorlásával a teljes testi állapotunkat javítjuk és erősítjük meg energiarendszerünk edzésének segítségével.

Az életerő (csi) áramlásának vezérlője két energiacsatorna a Befogadó és a Kormányzó meridián. Ez a két meridián irányítja a testünk a fő szerveihez tartozó energiavezetékeket. A test elülső középfonalában futó Befogadó meridián vezérli a Vese, a Lép, a Máj, a Tüdő, a Szív és Szívburok meridiánokat, a hátul a gerinc mentén haladó Kormányzó vezeték pedig a Húgyhólyag, a Gyomor/Hasnyálmirígy, Epehólyag, Vastagbél, Vékonybél és Hármas Melegítő vezetékeket. A csikunggal tehát minden belső szervünkre hatással vagyunk, javítva testünk egészének az állapotát.

2. LÉPÉS: KIKAVARODÁS AZ ÉRZELMI SÉRÜLÉSEK ÉS KORLÁTOZÓ GONDOLATOK ÚTVESZTŐJÉBŐL

A Ningcsing csikung gyakorlása segít a múltbéli fájdalmak meghaladásában, a stabilil érzelmi állapot visszaszerzésében. A gyakorlás során felismerhetővé válnak azok a korlátozó gondolatok, amelyek a múlthoz kötnek bennünket. A Ningcsing csikung gyakorlásával ismertem fel magamon és tanítványaimon, hogy sosem a múltbéli traumák okozzák nehézségeinket, hanem az, ahogyan érzünk és gondolkodunk azokról. Amikor saját történetünkben felismerjük ezt az összefüggést és megszületik bennünk az a bizonyos felrázó aha-élmény, a trauma elveszíti korlátozó hatását és attól kezdve növelni fogja személyiségünk erejét.

3. LÉPÉS: ELJUTNI A TISZTA FORRÁSHOZ

Az érzelmi traumákon és a korlátozó gondolati mintákon túljutva a személyiséged erőteljesebbé válik, ezt onnan ismered fel, hogy elkezdenek "összejönni" a dolgaid, méghozzá szinte magától. Azonban innen is vezet út tovább. Ez az útszakasz saját tiszta forrásodhoz vezet el, ahhoz a forráshoz, ami a személyiségeden túl található. Ezt sokan szellemi útnak hívják. Én jobban szeretek úgy gondolni rá, mint egy hídra, amin átsétálok a Névtelenig, majd a forrásban megmerítkezve visszatérek az életemhez. Ez forrás táplálja a kreativitásomat és mindazt, aki vagyok.

 

Az alábbi néhány Ningcsing-gyakorlat bemutatását ismerkedésnek szánom. Képek videók alapján nem lehet elsajátítani őket, ezért önállóan ne próbálkozz meg a végzésükkel!  Ha szeretnéd megtanulni, kísérletezés helyett gyere el a Ningcsing alaptanfolyamra! Az otthoni próbálkozásból fakadó károkért a felelősség a gyakorlót terheli.

 

SZINT: KEZDŐ - ALAPTANFOLYAM

FORRÁS ÉBRESZTÉSE

Ha a női/férfierődet szertnéd fokozni, fontos erősíteni a veséket, felébreszteni a szakrális energiát és az ösztönt összekapcsolni a szívvel. Ez a gyakorlat mindezt tudja egyben. A gerinc teljes szakasza átmozgatásra kerül a keresztcsonttól a nyaki csigolyákig. A gyakorlat fontos része a belégzéssel egybekötött gáthúzás.