Életváltás Tenerifén

Tenerife nem csak nyaralásra kiváló sziget. Klímája, természeti kincsei, a vulkán és az óceán közelségéből fakadó erőteljes energiák képesek segíteni abban, hogy feltöltődj, magadra találj és elindíts egy gyökeres átalakulást. Erre férjemmel mi magunk is élő példák vagyunk. Pár nap alatt olyan sok minden mozdult meg bennünk a szigeten, hogy a látogatásunk után 6 hónappal kiköltöztünk ide. Gyökeresen megváltozott az életünk.

Ez a sziget élni tanít. Minket megtanított egy természetközelibb élettempóra. Megtanított kevesebb tárggyal,  kevesebb kényelemmel, de sokkal több élménnyel és örömmel. létezni. MIndezt igyekszem megmutatni a Tenerifével kapcsolatos írásokon keresztül.

Szeretném megmutatni azt a Tenerifét is, ami nem a tömegturizmusról szól, hanem Földünk egy olyan különleges szegletéről, amely segíteni tud a lelki felemelkedésben, és a tiszta jelenlétben, amelyet tudatosan van tudattalanul, de mindannyian megtalálni próbálunk.

“Az óceán, a klíma, az emberek, egyszerűen kiváltják a változást. Ebben a környezetben nem tudsz mást tenni, mint elengedni a megfelelést, a célok rohamtempóban történő hajszolását, a feszültséget. 

Góra Edina

Sok minden történhet veled ezen a szigeten.
Íme 3 lehetőség, ami veled is megtörténhet:

MAGADRA TALÁLSZ

Kikeveredve a mindennapok rutinjából lehetőséged van arra, hogy átlásd, hol tartasz most, melyek azok a vágyak és célok, amelyek mentén fel tudod erősíteni motivációdat, cselekvőerődet és az életszenvedélyt.

NÖVEKVŐ ÉLETERŐ

Lehet, hogy időd nem volt, lehet, hogy a megfelelő módszer hiányzott. Az elvonuláson megkapsz olyan technikákat, amelyekkel otthon is táplálni tudod az életerődet és kapcsolódhatsz belső forrásodhoz.

TÖBB ÖRÖM

Nehézségekkel rendszeresen megkínál az élet. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogyan kezeled a feszültséget és hogy az örömöt képes vagy e megragadni. A tenerifei elvonuláson ebben is segítek neked.

Elvonulás

Az elvonulásokat legfeljebb 4 fővel tervezem megtartani. Várhatóan ősszel indul az első kis csoport, mert addig épül, szépül, készül a kis zarándoklak, ami a szállást adja majd Puerto de la Cruzban, közvetlenül az óceán mellett…

A fényt, a világot csak azok a népek ismerik igazán, melyeknek tengert adott sorsuk. A tenger a másik haza, a végtelen.

Márai Sándor

Gyakori kérdések az elvonulásról

 

Mit csinálunk az elvonuláson?

Az életenergia tudatos begyűjtése és áramoltatása a mozgás, a légzés és a figyelem által. Tekinthető az életerő művészetének, amelyben az alkotó és az alkotás te magad vagy. 

A csikung (qigong, chikung, chi kung) egy több ezer éves múlttal rendelkező önfejlesztő út. Gyökerei az ősi Kínához köthetők.

  A csikung (más írásmódokban qigong, chikung vagy chi kung) egyszerűsített formában légzőgyakorlatokat jelent. Más fordításban: az életenergia megmunkálását jelenti. A kínai nyelvben a szavak nem egyetlen dolgot jelenten, hanem fogalomcsoportokat.

  Miért érdemes tanulni a csikungot?

  Egészségmegőrzés, gyógyulás, élet meghosszabbítása
  A csikung (qigong, chikung, chi kung) több ezer éve a hagyományos kínai orvoslás része, mert a csikung gyakorlása elősegíti a gyógyulást.

  Egyensúly
  A csikung lényege a dinamikusan változó egyensúly megtalálása és fenntartása. Miközben fejlődik az egyensúlyérzéked, érzelmileg is egyre stabilabbá válsz. 

  Spirituális és szellemi célok
  A csikungot a megvilágosodás elérése érdekében is gyakorolták és gyakorolják ma is. (Buddhista irány) A csikung által megtanulsz figyelni  – másképp, mint ahogy eddig. 

  Csikungozni öröm!
  Ami a legfontosabb, azt a végére hagytam! A csikung gyakorlása egy izgalmas és örömteli felfedező út, melynek során képessé válsz kiszakadni a megszokott nézőpontodból, megtanulod lecsendesíteni a gondolataidat. Újszerű módon tapasztalod meg a testedet, önmagadat és a külvilágot. 

  Csikung vagy Tai chi? Mi a különbség?

  A csikung (qigong, chikung, chi kung) az életenergia megművelésének ősi kínai művészete. Eredete 4-5 ezer évre nyúlik vissza. A tai chi egy csikungra épülő lágy harcművészeti irány, amelynek kb. 500 éves múltja van. Az alapelvek azonosak. A csikung azonban jóval egyszerűbb, mint a tai chi. Nincsenek benne hosszan koreografált bonyolult lépések, mint a tai chi-ban. A csikung gyakorlatai teljesen személyre/állapotra szabhatóak, a tai chi kötött formáival szemben. 

  Miért nem lehet kizárólag könyvekből, videókból megtanulni a csikungot?

  Többen kérdezték tőlem, hogy miért nem csinálok olyan oktató videókat, amiből meg tudják tanulni otthon a csikungot. Azért nem csinálok, mert a csikungot nem lehet így megtanulni. 

  A mozdulatok lemásolása még nem csikung. 
  A csikung (qigong, chikung, chi kung) nem egy tornasor, ami utánzás által megtanulható. Ráadásul a megfelelő mozdulatokat sem feltétlenül tudod ellesni, mert hiába mondanám el a videón, hogy mire figyelj, nem látod magad kívülről és nem leszel képes minden apró részletre odafigyelni. A csikung esetében a lényeg pont a részleteken múlik. 

  Csikung vagy Mindfulness vagy más Meditáció?

  Hatalmas divattá vált a Mindfulness, ami a kb. 2500 éves buddhista és zen meditációs technikákra épül, elhagyva belőlük a vallásos vonatkozásokat. A Mindfulness tekinthető a tudatos jelenlét gyakorlásának, amelyet nem csak befelé fordulva, csukott szemmel végzünk, hanem a mindennapos tevékenységeink közepette is. 
  A csikung a mindfulness meditáció ősi formája. 

  Számtalan meditációs út létezik és ezen a ponton fontos különválasztani, mi a meditáció és mi nem az. Amikor a youtube-on vezetett meditációt hallgatsz, az nem meditáció. Lehet imagináció, amikor egy képzeletbeli világba lépsz be, vagy lehet relaxáció, amikor a tested ellazításán van a fókusz. Ezek is nagyon hasznos területei a mentális lazításnak, de a meditáció nem ez. A meditációnak nincs célja. Egyszerűen csak szemlélődsz, megfigyeled és megéled a jelen pillanatot. 

  Nem könnyű eljutni ebbe az állapotba. Ami miatt a csikungot egyedülálló útnak tartom, annak két oka van:

  1. A csikunggal könnyebb a meditáció. A mozgásos gyakorláson keresztül úgy alakítja az energiarendszert, hogy sokkal könnyebb eljutni a meditációig, mint ha kizárólag ülő gyakorlatokkal próbálkoznánk.
  2. A csikung biztonságos, mert egyensúlyt teremt. Bármennyit is gyakorlod a Nei Dan csikung-meditációkat, nem fogsz elszakadni az élettől, – sőt egyre erősebb kapcsolatban leszel vele. Egy fa is akkor tud növekedni az ég felé, ha gyökerei elég erősen tartják őt a földben.

  Kapcsolat

  Hozzájárulás

  TELEFONSZÁM:

  +36 20/399-6625
  (Normál magyar tarifával hívható a szám.)

  CÍM:

  Calle Añagua 8. 38400 Puerto de la Cruz
  Santa Cruz de Tenerife, España/Spain

  CÉGINFÓ

  Székhely:
  Calle Añagua 8. 38400 Puerto de la Cruz
  Santa Cruz de Tenerife, España/Spain

  Adószám/NIE: Y7222566M
  Nyilvántartási szám: 44489980
  MESZK tagsági szám: 3130385
  ENKK működési nyilvántartási szám: 50747
  Adatkezelés nyilv. szám: NAIH-140384/2018

  Bankszámlaszám/IBAN:
  ES88 2100 6744 1702 0007 8868
  BIC/SWIFT kód: CAIXESBBXXX

  Share This