Rólam

 

ÖNÉLETRAJZ HELYETT EGY SZEMÉLYES TÖRTÉNET…

 

Góra Edina vagyok...

26 éves voltam, amikor először fordultak hozzám tanácsért és kérték a segítségemet. 20 év alatt nem csak én változtam sokat, hanem a világ is, amiben élünk:

Egyre nagyobb lett körülöttünk – és bennünk is – a zaj, az információdömping, egyre több a felénk irányuló elvárás. Több a feladat és a szerep, aminek meg kell felelni. Legalábbis ezt sugallja a legtöbb impulzus, ami felénk áramlik. Mindez pedig folyamatos gyorsításra késztet. Háztartásainkban már szinte minden gépesített, még sincs elég időnk soha semmire. 

Jó darabig magam is gyorsítottam, pörögtem, teljesítettem, kihívásokat kerestem, találtam, megfeleltem, nem feleletem meg, győztem és veszítettem. Akkor még magam sem láttam, hogy mennyire sokat. Végül elvesztettem az önbecsülésemet, az értékeimbe vetett hitet, az életbe, az emberi kapcsolatokba vetett bizalmat. Elvesztettem Önmagamat. Innen indultak az az útkeresés évei, a várakozás évei, majd a keresés feladása. Lassítani kezdtem, amíg megjelent bennem a csend. A csendet követte az életöröm, az életörömet pedig az egyre nagyobb nyitottság és az, ami most van: Egy tökéletlenül is boldog élet.

Ebben a tökéletlen életben nincs szükséges betölteni minden hiányt ahhoz, hogy a boldogság állapotát éljem. Nem szükséges tudatos teremtéssel, imával, könyörgéssel, szertartással, rituáléval, jó magaviselettel, segítő szolgálattal kiforszírozni vagy kiérdemelni bármit az élettől, a jóistentől, vagy valami nálunk nagyobbtól.

Ott van minden a boldogsághoz, mert én magam vagyok az​.

Nem kell, hogy segítsek bárkinek. Nem kell, hogy szolgáljak bármit. Nem kell, hogy bárkivé váljak, mert már Az vagyok. ​Ahogy Te is Az vagy.  Ez minden, amit továbbadhatok. 🙂

Állomások, ahol képződtem...

 

2015-2016 Alternatív légzés-, masszázs és mozgásterapeuta
Konnektív Felnőttképző Központ

2001-2015 Csung Jüan Csikung – Nemzetközi csikungoktató
Mesterek, akiktől tanultam: Kovács Lajos, Tamara Martinova, Jelena Versinina, Xu Mingtang

2010 és 2012 Vipassana
Goenka-féle 10 napos elvonulás


2010-2011 Megoldásorientált life coaching
Lemma Coaching, Wiesner Edit

2010 Családállítás szeminárum
Bert Hellinger és Sophie Hellinger Budapesti szemináriuma

2008-2009 Családállító és rendszerszemléletű tanácsadó
Kövesdi Krisztina pszichológus 1 éves képzése

2008 Camino de Santiago
Camino del Norte

2007-2008 Hangmasszázs terapeuta
Peter Hess Akadémia – Radnai Zsuzsanna (aki mellett 2 évet oktattam)

2006-2007 Hagyományos Kínai Orvoslás és Akupresszúra
Eőry Ajándok Kínai Klinikája

2004 Camino de Santiago
Camino Francés

2002-2004 Természetgyógyászat, Egészségügyi alapképzés, Tradicionális Thai Masszázs
Holisztikus Központ

1999 Intuíció fejlesztés, a Tarot rendszere
Dudás Hajni 1 éves képzése

1992-től mostanáig elkísér: Reklámgrafika

1991 – Érettségi
Vörösmarty Mihály Gimnázium

 

A forrás,

amiből merítek

Nem éltem burokban az életem és ma már a lehető legjobb dolognak tartom azokat a veszteségeket, kudarcokat, zsákutcákat, fájdalmakat, amelyeken keresztül eljutottam ahhoz, aki most vagyok. Három emberi értéket tartok a legfontosabbnak: a megélt tapasztalatokat, a bátorságot és az empátia képességét, valamint az ezeket körülölelő állandó változást. Ezekkel kapcsolatban szeretnék megosztani veled egy meghatározó személyes élményt.

Nem megúszható, hogy veszteségek és  fájdalmas tapasztalatok érjenek az életünk során. A nagy sérülések azonban nagy ajándékokat is tartogatnak számunkra, ha sikerül más nézőpontból szemlélni a történteket.

A valódi gyógyulás, amikor felismered, hogy nincs mit meggyógyítani.

Nagyon fiatal, alig 20 éves lány voltam, amikor váratlanul meghalt az édesapám. Pontosabban nem volt annyira váratlan, mert megálmodtam 3 hónappal a halála előtt. Nem tudtam mit kezdeni a történtekkel, rettenetesen fájt a veszteség. Az álom miatt pedig tele voltam önváddal, ha előre láttam, miért nem tudtam segíteni. Lelkileg összetörve vezettem hazafelé édesapám temetésének az éjjelén. Főútvonalon mentem, a lámpák sárgán villogtak, alig volt forgalom. Messzebb láttam egy autót, ahogyan ráfordul az egyenes szakaszara, pontosan felém tartott. Egy villanás alatt  belém hasított, hogy bár elsőbbségem lenne, a kocsi nem fog megállni. Abban a pillanatban a fájdalommal és önváddal teli kis énem eltűnt, helyére a teljes béke és higgadtság került. Gömbszerűen érzékeltem a külvilágot.  Felismertem, hogy frontálisan ütközünk, ha nem mozdulok. Padka balra, amire majd ügyelni kell, ha csúszni kezdünk, mert visszadobhatja az autót. Lámpaoszlop tíz óránál, arra nem kéne feltekeredni. És az autó. A másik. Tudtam, hogy a sofőrje elaludt. Mindezeket egyetlen időtlen pillanatban érzékeltem egyszerre, és teljes nyugalommal tekertem a kormányt balra. Csattantunk. Fékezés nélkül, a kocsim jobb oldalán csapódott be a másik. Az idő annyira lelassult, hogy szinte egyenként érzékeltem a berobbanó szélvédő üvegdarabjait. A kocsi csavarodott és fordult az ütközéstől, elnyújtva hallottam a fém hangját morajlani. Korrigáltam a csúszást a kocsi maradékával. Egy félfordulatban együtt mozdult a két autó. Még mindig korrigáltam… mert hát a lámpaoszlop… Mindez hosszú perceknek tűnt számomra és olyan mély békében zajlott, amilyet sosem éreztem azelőtt.  Emberi idő szerint pár másodperc telhetett csak el, amíg az ütközés után megálltunk. Csend lett. Teljes, néma csend. A zavarodott 20 éves gyászoló lány csak abban a pillanatban érkezett vissza a testébe, és azonnal sokkot is kapott. Arra emlékszem, hogy csak sikítottam és sikítottam, nem bírtam abbahagyni, csak akkor, amikor szólongatni kezdtek. Amire senki nem számított, hogy a zsebkendőként összegyűrődött autóból sértetlenül szálltam ki. Jó darabig remegtem még a padkán ücsörögve.

Az a szörnyű nap életem egyik legszebb, legmeghatározóbb tapasztalásává vált, amit akkor még nem érettem, mégis belül tudtam, hogy nem csak az a fiatal kis-én, hanem valami sokkal erőteljesebb, hatalmas valami, vagy valaki is vagyok. Akiben, vagy amiben béke van, tisztánlátás és cselekvőképesség.  

Tudom, hogy ez az erőteljes és szeretetteli minőség ott lakik mindannyiunkban és körülvesz bennünket. Mégis csak kevesen vannak azok, akik számára stabilan elérhető. Miért? Mert az út ami a felfedezéséhez vezet ellentétes a nyüzsgő, túlzsúfolt,  mindig többet akaró és állandóan pörgő világunkkal. 

Ha szeretnéd boldogabbnak és teljesebbnek megélni önmagad annál, ahogy most vagy, érdemes megragadnod azokat a lehetőségeket, amelyek szabad utat nyitnak a fejlődésre. Én a hang, a csend, a csikung (mozgás-légzés-meditáció) és a tudattalanod megismerése által tudlak kísérni.

Ha úgy érzed, vedd fel bátran velem a kapcsolatot! 

Kapcsolat

Hozzájárulás

TELEFONSZÁM:

+36 20/399-6625
(Normál magyar tarifával hívható a szám.)

CÍM:

Calle Añagua 8. 38400 Puerto de la Cruz
Santa Cruz de Tenerife, España/Spain

CÉGINFÓ

Székhely:
Calle Añagua 8. 38400 Puerto de la Cruz
Santa Cruz de Tenerife, España/Spain

Adószám/NIE: Y7222566M
Nyilvántartási szám: 44489980
MESZK tagsági szám: 3130385
ENKK működési nyilvántartási szám: 50747
Adatkezelés nyilv. szám: NAIH-140384/2018

Bankszámlaszám/IBAN:
ES88 2100 6744 1702 0007 8868
BIC/SWIFT kód: CAIXESBBXXX

Share This