Hangok Világa

Woody Allen találó mondása szerint “Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta.” Vicces mondás, pedig a tapasztalatom azt mutatja, hogy a legtöbb szenvedés és szorongás forrása nem  a múltbéli trauma, hanem az arról való gondolkodás.

A gong, a hangtálak és időnként a dobok hangjai abban segítenek, hogy elméd  kizökkenjen problémára fókuszált állapotából és kapcsolatot találjon a gyógyulást jelentő belső csenddel. Amikor ez a kapcsolat helyreáll, a múltbéli trauma fokozatosan új értelmet nyer és ismét helyük lehet a szavaknak.

A hangrezgések nem csak a tudatodra hatnak, hanem a testedre is. A harmonikus rezgések hatására az elme megpihen, a test felerősíti öngyógyító folyamatait. A feszült testi és lelki állapotok oldódnak, helyükbe új testérzet kerül. 

A Tibeti Hangtál Kezelés és az Egyéni/Páros Gongfürdő nyújthat töltődést, stresszoldást és relaxációt, lehetőséget a befelé figyelésre, de gyógyuláshoz vezető út is lehet egyben. Mindez attól függően történik, hogy testednek és lelkednek mire van szüksége. A hangrezgések emberi testre és a tudatra gyakorolt hatása  ma már bizonyított. 

Ha nem szívesen beszélsz a problémáidról, a hangkezelések szavak nélkül is képesek megkönnyebbülést hozni. A Hangok Világa anélkül segít, hogy hinned kellene benne. Tested és érzelmi állapotod a maga természetes módján reagál a harmonikus rezgésekre.

Ütős Hármas

EGYÉNI / PÁROS GONGFÜRDŐ

A tam-tam gong magával ragadó hangterével

Képzelj el egy sajátos koncertet, ami kifejezetten neked készül, pillanatnyi testi és lelkiállapotodra van szabva. A hangtér közvetlenül Rád reagál, veled keres kapcsolatot. Ez a kapcsolat felemel, körbe ölel, elringat és elsodor. Miközben utazol a hangokkal, tested megpihen, tudatod kitisztul, lelked felemelkedik. És mindez az élmény akár kettőtökről is szólhat, ha másodmagaddal érkezel.

 TIBETI HANGTÁL KEZELÉS

Peter Hess® hangmasszázs
módszere alapján

Gyöngéd relaxáció a hangtálak hangjainak segítségével. Miközben fekszel, a hangtálak a tested különböző pontjaira helyezve lesznek megszólaltatva filcütőkkel.  A hangrezgésekre tested azonnal reagál. Ellazulsz, a fejedben csillapodik a gondolatok kavalkádja. A csend és mély megpihenés állapotába lépve oldódni kezdenek a feszültségek, a tested gyógyítani kezdi önmagát.

KÖZÖS SZABAD DOBOLÁS

Keretdobokkal és egyéb ritmushangszerekkel

A dobkörbe játszani hívlak. Közös felfedezésre és játékra belső állapotaink, érzéseink ritmusban történő kifejezésére, közös ritmusok együtt-játékára. A kézi dobjáték a legősibb módja a dobolásnak. Ne tartson vissza, hogy nem tudsz dobolni. Ha tapsolni tudsz, a dobokkal sem lesz gondod. Nem kell tudnod semmit előre, csak a természetes nyitosságodra van szükség. A többi pedig történik veled.

Tudtad, hogy…

…a kereskedelmi forgalomban lévő és nagy népszerűségnek örvendő hangtálak közül csak elenyészően kevés alkalmas hangmasszázsra?

A Peter Hess®-féle terápiás minőségű hangtálak, amelyek az ősi tibeti hangtálak mintájára készültek. Rezgésük intenzív, hangterjedelmük, felhangjaik széles skálán mozognak és képesek akár 3 órán át rezegni műszerekkel mérhetően. Ezek a tálak garantált minőséget biztosítanak a professzionális hangmasszázshoz.

“”A zene legyen gyógyító, emelje fel a lelket és inspiráljon. Akkor nincs jobb út Istenhez közel kerülni, felemelkedni a szellemi minőség felé és elérni a lélek teljességét.”

Hazrat Inayat Kahn

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Az idő mindannyiunk számára a legnagyobb értékek egyike. Éppen ezért kérlek, hogy amennyiben a megbeszélt időpont mégsem megfelelő a számodra, minél hamarabb, lehetőleg 72 órával korábban mondd le emailen, vagy az űrlap segítségével. 24 órán belüli lemondás esetén a munkadíjam 50%-a, 6 órán belüli lemondás esetén a munkadíjam 100%-a kerül kiszámlázásra. Időkeret túllépése esetén a választott programhoz tartozó díjon felül +10 EUR-ot számolok fel megkezdett félóránként.

Köszönöm megértésed!
Góra Edina – Lélekkapu

Gyakori kérdések a hangok világával kapcsolatban

 

Mire jó a hangterápia?

Mivel szervezetünk nagyjából kétharmada víz, testünk képes a rezgéseket könnyedén átvenni és továbbítani egészen a legbelül elhelyezkedő apró sejtekig. Sajnos ez a diszharmonikus rezgésekkel sincs másképp. A túl sok inger (ez főként a nagyvárosokban élőket érinti) túlstimulálja az idegrendszert, amely egy állandósuló negatív stresszállapotot hoz létre. Amikor ez az állapot tartósan fennáll, szervezetünk nem képes egyensúlyba hozni önmagát, így testi és lelki betegségek alakulnak ki.

A hangterápiával (bele értendő a hangtál kezelés, hangmasszázs, hangfürdő, gongfürdő de még a közös dobolás, dobkör is) egy pozitív harmonizáló hatást hozunk létre a hangtálak, a kínai tam-tam gong, a dobok és egyéb hangeszközök segítségével. 

Mivel a harmonikus rezgések is eljutnak a sejtekig, testünk legmélyén is képesek kifejteni egy közvetelen, összerendező hatást. Mindeközben a tudat és a test megpihen, kikapcsol, a negatív stresszállapot oldódik. Ebben a megpihenő állapotban testünk képes aktivizálni öngyógyító folyamatait.

Mikor nem javasolt a hangtál kezelés / gongfürdő / közös dobolás?
  • Epilepsziára való hajlam esetén
  • Szívritmus-szabályozóval (pacemaker) élők számára
  • Várandósság első 3 hónapjában, de utána már kifejezetten javasolt, mivel támogatja az anya-magzat kapcsolatot, segít oldani a szüléssel kapcsolatos félelmeket, szorongásokat
  • Lázasan, akut gyulladt állapotban 
  • Műtétek után fontos eltelnie némi időnek. Ennek időtartamát a kezelőorvos határozza meg.
  • Alkoholos befolyásoltság állapotában
Miért érdemes Páros Gongfürdőre jönni?

 

Ha egyedül érkezel, a hangtér csak rólad szól, a te pillanatnyi állapotodra reagál és téged segít. Ez nagyon személyes belső élmény tud lenni.

Amikor ketten érkeztek valamelyik szerettetekkel, a kialakuló hangtér elsősorban a kapcsolatotokra reagál. Megmutatkoznak azok a finom viszonyok, ami a kettőtök kapcsolatát jellemzi. A hangrezgések abban is segítenek benneteket, hogy nagyobb legyen köztetek az összehangoltság és a harmónia. Az egymás felé történő őszinte megnyílást és könnyebb kommunikációt is segíti a hangtér. 

Páros Gongfürdőre tehát nem kizárólag a partnereddel érdemes eljönnöd. Segíthet a gyermekeddel, testvéreddel vagy a szüleiddel való kapcsolat harmonizálásában, elmélyítésében is.

(Kisebb gyermekkel érkezve a gongfürdőt interaktív, játékos formában tartom.)

 

Miért érdemes dobolni?

A közös dobolás öröm, felszabadultság és szenvedély. A dobolás közvetlen hatással van a testedre is, javítja a keringést, oldja a stresszt, megszünteti a magányosság érzését, kiegyensúlyozza az idegrendszert.

és van még legalább 10 ok, amit ide kattintva olvashatsz el:

10 OK, AMIÉRT ÉRDEMES ELKEZDENI DOBOLNI 

A hangprogramok díjai

Egyéni Hangmasszázs – 50 Euro/70 perc

Egyéni Gongfürdő – 50 Euro/70 perc

Páros Gongfürdő – 80 Euro / 70 perc / 2 fő

Közös dobolás: – Ingyenes!

SAJÁT ZENÉK

A zene és a hangok világa a mindennapjaim része, csakúgy mint a csikung. A hasonlóság bennük az a meditatív állapot, amiben gyakorlom mindkettőt. 

Abban, hogy a hangokból zene szülessen, szükségem volt egy inspiratív közegre. Ezt a közeget számomra két ember biztosítja: Draskóczy Ágnes hegedűművész barátnőm és csikung tanítványom, valamint az ütősökön kiváló férjem, Kósa Zoltán Erik

KÉRLEK, HOGY A ZENÉKET MINDENKÉPPEN FEJHALLGATÓN HALLGASD!

A számítógéped hangfalán vagy a mobilodon kihangosítva nem fogod hallani a finomságokat, a gongból pedig konkrétan semmit.

Kapcsolat

Hozzájárulás

TELEFONSZÁM:

+36 20/399-6625
(Normál magyar tarifával hívható a szám.)

CÍM:

Calle Añagua 8. 38400 Puerto de la Cruz
Santa Cruz de Tenerife, España/Spain

CÉGINFÓ

Székhely:
Calle Añagua 8. 38400 Puerto de la Cruz
Santa Cruz de Tenerife, España/Spain

Adószám/NIE: Y7222566M
Nyilvántartási szám: 44489980
MESZK tagsági szám: 3130385
ENKK működési nyilvántartási szám: 50747
Adatkezelés nyilv. szám: NAIH-140384/2018

Bankszámlaszám/IBAN:
ES88 2100 6744 1702 0007 8868
BIC/SWIFT kód: CAIXESBBXXX

Share This